Interdisciplinary Journal of Ecclesiastical Law
Κι ας μην πλησιάζει εξεταστική! Το σπίτι σου κατήντησε κέντρο διερχομένων, αλλά και η νεκρική σιγή σου φέρνει πλήξη, ανία, βαρεμάρα βρε αδερφέ; Γενικά το βιβλίο σε απωθεί και το περιβάλλον σου σε οδηγεί στο να δεις όλους τους κύκλους της αγαπημένης σου σειράς σε έναν μήνα; Μην ανησυχείς δεν είσαι μόνος! Θες και καφέ και διάβασμα και κουβεντούλα και συγκέντρωση και γνωριμίες και εταιρείες και σκηνικό ποιητικό και στο χέρι διοικητικό και κουπάτο και Λαζαράτο και φλερτάκι και Μουζουράκη και Βουτσάκη, να μιλάς για έναν κομήτη διαβάζοντας Γεραπετρίτη; Μια είναι η λύση, καφετέρια ως τη δύση! Ποια όμως;
Κανείς θα έλεγε ότι υπάρχουν άπειρες τέτοιου είδους καφετέριες περιμετρικά της σχολής. Θα γράψω ένα δείγμα, μη θέλοντας να υποτιμήσω τις άλλες, αλλά παροτρύνοντάς σας να γράψετε τις δικές σας προτάσεις!
Starbucks: Κοραή 4. Ίσως η πιο διαδεδομένη λύση για μελέτη σε καφετέρια. Μετά την πυρκαγιά, που προκλήθηκε, επέστρεψε ανανεωμένο με χώρους συγκέντρωσης και διαβάσματος στον πάνω όροφο, δωρεάν wifi και selfservice εξυπηρέτηση για το ρόφημα ή το σνακ σου.
IanosCafé: Σταδίου 24. Μέσα στο χώρο του βιβλιοπωλείου στον πάνω όροφο, υπάρχει ένας ήσυχος χώρος για μελέτη και ανάγνωση, η οποία συνοδεύεται με γλυκίσματα και ροφήματα της επιλογής σου και αν είσαι τυχερός θα πετύχεις την εκδήλωση της ημέρας, που συνήθως πρόκειται για μια βιβλιοπαρουσίαση ή χαλαρή μουσική βραδιά. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τις 9.00 ως τις 21.00 και τα Σάββατα ως τις 18.00.
PureBliss:Ρόμβης 24. Λίγο πιο κάτω από την Πλατεία Κλαυθμώνος και την Πλατεία Κολοκοτρώνης στον πεζόδρομο της Ρέμβης βρίσκεται αυτή η καφετέρια, που ενδείκνυται για μελέτη. Διαθέτει μεγάλους ξύλινους πάγκους και μαξιλάρια, που βοηθούν και για χαλαρό ομαδικό διάβασμα ή εργασία. Το ιδιαίτερο αυτού του χώρου είναι τα βιολογικά του προϊόντα και ροφήματα, που προσφέρονται, τα οποία σου συστήνω να τα δοκιμάσεις. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00 π.μ. – 2 π.μ.
Έναστρον: Σόλωνος 101. Και ας ανηφορίσουμε λιγάκι πιο πάνω από τα πέριξ της Κοραή για να συναντήσουμε το Έναστρον. Διαθέτει βιβλιοθήκη και ήσυχα μέρη για διάβασμα, με αποκορύφωμα το πατάρι, που συχνά φιλοξενεί συναντήσεις λεσχών ανάγνωσης. Επίσης, τις περισσότερες φορές, η μουσική, που ακούγεται, προέρχεται από το πιάνο, που διαθέτει το κατάστημα και μπορεί ο κάθε πελάτης να πάει να ευχαριστήσει έτσι τους υπόλοιπους θαμώνες. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 8.00 – 23.00.
Γκρι καφέ: Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων. Ο χώρος διαθέτει απαλή μουσική και μεγάλα τραπέζια και πάγκους για να διαβάσεις το βιβλίο σου, ενώ στο πατάρι τα τραπέζια βρίσκονται δίπλα στην τζαμαρία, τουτ’ έστιν και άπλετο φως και παρακολούθηση, χαζεύοντας, στην πλατεία. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 8.30 π.μ. – 1.30 π.μ.
Ποτέ δεν μπορείς να τελειώσεις τον κατάλογο, μιας και υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά θα σταματήσω προσωρινώς με το κρυφό μέρος της Σόλωνος!
Πολυχώρος Άγκυρα: Σόλωνος 124. Σε ένα νεοκλασικό στη Σόλωνος η μελέτη αποκτά άλλη διάσταση, μιας και εκτός από βιβλιοπωλείο διαθέτει και το λεγόμενο «καφενείο» της αυλής, όπου κάθε μέρα μπορείς να απολαύσεις τα ροφήματα της επιλογής σου και παράλληλα να διαβάζετε το σύγγραμμα. Πρόκειται για ένα μέρος κρυμμένο μυστικό των Εξαρχείων, που αξίζει να το ανακαλύψετε.
Αν δεν έχεις αρχίσει διάβασμα ακόμα, και πίστεψέ με συμπάσχουμε πολλοί με αυτό, δε σε βολεύει το σπίτι, σε «νεκρώνουν» οι βιβλιοθήκες και επιζητείς κάτι πιο ζωντανό να θυμάσαι: «Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές, κάνουν πορτοκαλάδα»! Καλή απόλαυση στην πτήση της ανακάλυψης της ήσυχης Αθήνας. Κι η νομική μαζί σου…
Καραμολέγκου Θάλεια
arthro 13
ΟΡΝΙΘΕΣ(ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ) ΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Δύο γέροντες-Αθηναίοι, ο Πεισέταιρος και ο Ευελπίδης, απογοητευμένοι από την κατάσταση, που επικρατεί στην πόλη τους...
—————
Έχει τύχει να βρεθείτε σε έναν αρχαιολογικό χώρο και να αναρωτηθείτε τι συνέβαινε-τι γινόταν -πως χρησιμοποιούταν την εποχή της ακμής του; Φυσικά, με τις ανάλογες μελέτες οι ειδικοί μας απαντούν σε...
—————
Στο παρόν άρθρο θα βουτήξουμε στον μαγευτικό κόσμο της μυθολογίας όπου ο Ηρακλής θα είναι ο πρωταγωνιστής. Ο Ηρακλής μέσα από τα μάτια των τραγικών ποιητών ταξιδεύει στα αρχαία κείμενα, αφήνοντας μας...
—————
Το Φεστιβάλ CineDoc, το οποίο από το 2009 προβάλλει ντοκιμαντέρ ποικίλου περιεχομένου με σκοπό την ενθάρρυνση του διαλόγου γύρω από σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, πλέον εκτός από τις προβολές που...
—————
«Όσοι υποφέρουν δεν έχουν άλλη παρηγοριά απ’ την ελπίδα.» Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Κοιτώντας τυχαία μερικές σελίδες από τον τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο, αμέσως διαφαίνεται μια υποβόσκουσα...
Υλοποιήθηκε από Webnode